Tuesday, March 16, 2010

SURAT TUNJUK SEBAB.

Assalamualaikum.

Hari ini adalah hari yang bertuah, kerana hari ini boss dah tahu kami semua selalu datang lewat ke office. Inilah budaya kerja yang tidak mesra alam langsung…bila seseorang dah mula buat begitu selalu datang lewat dan boss buat tak tahu, yang lain akan mengikut dan menjadi satu penyakit. Kalau dia boleh datang lewat kenapa aku juga tidak boleh buat begitu? Ha…inilah rata-rata sikap yang ada pada diri kita…akhirnya kantoi. Dan bila boss dapat tahu, boss minta surat tunjuk sebab, apalagi mulalah mengelabah dan membuat surat dengan seribu alasan mengapa datang lewat..heheh termasuklah aku. Inilah pertama kali dalam sejarah aku membuat surat tunjuk sebab dan nilah yang dok tulih dalam blog nih.

Ada juga yang berkata, eh Boss datang lewat tak per kita tak boleh pulak yer….hehhee ayat yang tak masuk akal. Dah dia tu Boss, suka hati dialah nak datang lewat ker, tak nak datang ker..ini opis dia, aper ke jadahnya nak dipersoalkan…hehehe pinjam ayat wartawan NTV7. apapun yang penting kita berubahlah kearah kebaikan, sorry ya Boss. Jangan la marah...

2 comments:

  1. Hehe, Sian kita erk... cari makan cmtu ler.. ada undang2. Kita ni bos bg betis nak poho. x per kita sama2 berubah ke jln kebaikan k. Chaiyok2!

    ReplyDelete