Tuesday, September 28, 2010

SWEETIE BALIK KAMPUNG.

Salam Sayang Buat Sahabat-Sahabat Semua,
Blog Sweethoney akan bercuti beberapa hari kerana Sweetie dan Suami akan pulang ke Tehran. Sweetie akan bertolak esok 30hb Sept sehinggalah 12hb Okt ni.
Tahun lepas dalam bulan Disember Sweetie dah pun ke sana jumpa ibubapa dan keluarga kat sana. Alhamdulillah mereka menerima dan melayan Sweetie dengan amat baik sekali. Masa kat sana Hubby Sweetie sempat juga bawa berjalan-jalan ke serata tempat yang bersejarah, menarik kat sana. Anak buah suami kata, jadi Marco Polo, kerana tak duduk diam kat Tehran merayap jer sehinggalah sampai ke sempadan Iran, Turki. Sweetie letak beberapa gambar kat sini. Layan jer la…jgn lihat gambar muka tue2 Sweetie ngan suami tu, hehhee lihat gambar pemandangan tu, cantikkan.. sejuk sangat cuaca masa tu.


Doakanlah Sweetie selamat dan perjalanan kami berjalan lancar. Blog Sweethoney akan beroperasi semula..hmm ayat....beroperasi.... aktif semula bila Sweetie pulang nanti InsyaAllah. Aperpun rindu-rinduanlah kita yer, tak dapat blogging macam selalu dan kunjung mengunjung.

Jomlah ikut Sweetie ke Iran….kita jalan-jalan.








27 comments:

  1. salam kak sweety,
    semoga selamat pergi dan pulang.

    nak kirim ole2 dari tehran boleh? hehehe
    cantik ye tmpat kt sana.

    p/s: seruis tak tahu pun akak kawin ngn orang tehran. :p

    ReplyDelete
  2. W.salam Mia,

    Terima kasih. doakan Akak yer. Mia nak kirim aper..ceritalah..InsyaAllah nanti boleh akak carikan kat sana.

    Jomlah Mia kita jalan2 sana. Masa kat sana rasa selamat jer..taklah takut..Pemandangan cantik.kalau nak main salji datang bulan Dis hingga Januari. Sekarang baru nak permulaan musim luruh.

    ReplyDelete
  3. mia ni pasport pun belum ada. tak penah p mna2 pon kak.
    nak kirim apa ye? hehee.. apa2 je la kak.. tp jgn la mahal2 sgt k.. kecuali la akak nak adiahkan kt mia :p

    ReplyDelete
  4. ok..insyaAllah kalau akak kesana lagi nanti bolehlah Mia ikut gi sana.InsyaAllah kak Sweetie cuba cari.

    ReplyDelete
  5. salam sweetie,

    Selamat sampai teheran nanti ambil gambar famili sana bykx masuk N3 baru..

    Selamat perjalanan dan dipeliharaNya. amin

    ReplyDelete
  6. Have a safe n sweet journey kak sweety!!

    ReplyDelete
  7. Salam kak Sweetie

    Moga selamat smpai kat tehran~ Dan selamat bercuti!

    ReplyDelete
  8. W.salam Capt,

    Yer Capt..ari tu tak banyak ambil gambar family kat sana. Agak susah juga nak berkomunikasi. Masing2 guna bahasa Farsi.InsyaAllah nanti Sweetie letak gambar family disana kat blog sweetie ni.
    Tima kasih mendoakan keselamatan Sweetie Capt.

    ReplyDelete
  9. Salam miss mumun,

    thank u dik. Moga perjalanan kami lancar dan dilindungiNya.Ceria selalu okay.

    ReplyDelete
  10. W.salam Hali3isa,

    tima ksih ye Hali3isa, Jomlah ikut akak gi Tehran.jimat sikit hotel tak bayar ma.

    Akak Melawat keluarga mertua dan suami juga ada sedikit urusan disana.

    ReplyDelete
  11. salam..
    mak aihh..jauhnya
    sampai tehran kampungnya..
    kirim lama sapa Presiden Iran
    kalau jumpa erk?

    ReplyDelete
  12. W.salam En Zul,

    Kg Sweetie dekat jer En Zul, Bangi nuh.Mana la tau kalau terjumpa lak ya..leh kirim salam kat Presiden Mahmoud Ahmadinejad ni.

    Tima kasih hadiah buku utk contest ari tu..lum baca lagi sebab nak baca masa dlm flight nanti...boring juga 8 jam.

    ReplyDelete
  13. Koi nok gi oversea ter jauh ngat.Takat over river ter sokmo la.

    ReplyDelete
  14. Salam JD,

    Heheh. ada2 jer JD ni..over river kat maner tu.

    jom kiter gi Iran..buat rombongan

    ReplyDelete
  15. salam kak sweetie:)

    fifiey nk join jugak:)) haha.. but next time ya. i can accompany u along.
    well, semoga selamat kebrangkatan pergi dan pulang:) jgn lupa fifiey dan blog ye bila ada d sn.
    have a nice journey there.
    salam buat semua.

    ReplyDelete
  16. salam
    semoga selamat dan dipermudahkan Allah sepanjang perjalanan
    insyaallah

    ReplyDelete
  17. salam kak sweetie.
    ieta doakan kak sweetie dan suami selamat pegi dan selamat pulang. jangan lupa bawak balik gambar kat sana ye.rindu kak sweetie
    askm

    ReplyDelete
  18. salam kak...
    awe mesti rindukan akak nanti...
    jaga diri tau kak, insyaAllah perjalanan akak pergi dan pulang selamat...awe happy dapat tgk pic akak tau...tak tahu kenapa tapi awe gembira...akak cantik, kecik jerk orangnya....akak plak rajin komen kat blog awe...tu awe rasa rindu kat akak nanti :(

    ReplyDelete
  19. Salam.
    Wahh!
    Teringin nak pergi sana.
    :D

    ReplyDelete
  20. Assalamualaikum kak..

    salam perkenalan d ucapkan dr org muda Sabah..
    Terasa teruja tgok pic akak ni.. mmg nk berhajat p berkelana ke sana.. apa leh buat blm lg rezeki nya.. Harap2 bila dh dpt bekerja nnti blh la p ke sana tuk meligat budaya d sana n mmpelajari budaya mrk.. skrg ni awang sdg menunggu panggilan Posting.. k kak.. awang doakan selamat semuanya.. Insyaallah smoga akak sntiasa d lindungi d bawah rahmatnya.. AMIN

    ReplyDelete
  21. salam kak sweetie....selamat pegi n balik...cantik pemandangan kt sne ...best r dapt main salji ..hehe....ambik gmbar byk 2 erk.....endu akak sweetie..erm...bru npk akak muka sweetie kt blog...

    ReplyDelete
  22. salam...
    hepi holiday kak sweetie:)

    ReplyDelete
  23. Selamat bercuti kakak sayang...
    semoga selamat pergi dan selamat pulang...
    bawak ole2 untuk iman ye...(gurau je)hehehe...

    ReplyDelete
  24. Salam..
    Kak.. Slmt bercuti.. jgn lupa ole2 unt Prince..
    bestnya balik kg Hencik Suami.. Dpt jmpa mama mertua..smoga slmt smpai dan slmt pulang..
    Amin..

    ReplyDelete
  25. salam...
    kak sweetie...
    seronoknya pegi tehran....
    nak jugak pegi
    tambah2 kalo dpt pegi ke turki

    ReplyDelete
  26. salam...baru berkesempatan nak singgah sini...selamat bercuti yer sweetie

    ReplyDelete
  27. jauhnya bercuti.... nampak happy betulll.....

    ReplyDelete