Tuesday, June 15, 2010

SWEETIE MAIN GAME


Salam Semua,

Bolehlah dikatakan setiap hari Sweetie main game tapi takderlah siang sampai malam (10 min pun jadilah). Waktu balik dari kerja cam biasalah masak dah semestinya itulah perkara utama yang perlu dibuat. walaupun penat lepas balik kerja tapi selesai jew memasak dan segarkan diri (mandilah tu) pantang kalau tak capai phone anak bungsu mesti pekene game dulu sekejap, kadang-kadang main sampai bateri habis!!! Opss…dah sahlah bateri tu tak charge dua hari tu la pasal, baru main 10 min dah stop..hehhe jangan salah sangka ma..


Anak Sweetie yang ajar main game ni. Agaknya dia tak mahu tengok muka mama dia boring gedegak sebab kat umah tu bukan ader Astro so leh layan cerita Korea atau ada computer leh gak blogwalking n create new entry..hhehe.. sebab tu lah dia ajar main phone game..tak sesuai langsungkan…

Bila malam pulak kalau Sweetie tak dapat tidur ,kadang-kadang ambik phone anak buat main game. Phone Sweetie tak der game..tu lah pasal pinjam sat phone dia.Pandai dia minta abg dia downloadkan dari Internet.Ada macam2 game.Tapi Sweetie hairan juga punyalah tak leh nak tidur nyer..alih2 bila main jer phone game tu baru jer sempat 2 game Sweetie mengantuklah pulak. Sweetie selalu kata kat anak Sweetie yg game ni berpuaka ke apew. Asal main je boleh tertidur.

Game ni Sweetie anggap best juger sebab sweetie suka bila penguin tu hit the bear yang control muka cute cam teddybear manja tapi ganas . Ha…bila attack si bear ni menang dapat la bonus kuasa etc. ader 2 jer kan. Tapi cute2 muka bear tu taklah se cute muka anak Sweetie manja cam kucing meow2. Kadang-kadang jadi bahan ketawalah jugak asal baru nak start main jer penguin tu dah mati terhempas kat batu…Iskk…kesian.

Mesti geng blogger semua pun suka main game kan, Sekarang ni banyak sangat game di internet yang best2 tau tapi takkanlah main 24 jam tanpa henti mau meletup computer tu nanti.Berpada-padalah orang kata. Sweetie rasa game ini hanya utk luangkan masa sekejap jew dan relaxkan minda (just enjoy playing the game. Kadang-kadang Sweetie time rehat ada jugak curi main game jap. orang kata release tension okay!

Sebenarnya dari main game lebih baik luangkan masa keluarga, bergurau senda, beriadah atau jalan2 yer tak. Bak kata pepatah bagaikan isi dengan kuku, bagaikan sudu dan garpu (marah karam singh walia nanti, cam tak kene jer peribahasa ni)

Coretan ini curahan idea dari anak Sweetie. Thanks to NURUL ANIS.

5 comments:

  1. game feeding frenzy bes.. bagi ikan makan.. ha7..
    skali duk main, susah nk lepaskn..

    ReplyDelete
  2. Salam Yua Zawa dan Mahira,

    Wah seronok kalau Kak Sweetie dapat game tu, mau kusyuk main nih..nanti lupalak nak masak hhehe.gurau jer..

    Aperpun sebenarnya bila penat berkerja atau penat belajar, game ni la jadi penghibur seketika. Kita enjoy ya..

    ReplyDelete
  3. Prince suka sangat main game dkt FB..
    Paling Best Fish Ville & Treasure Isle.. Dkt 1 tahun dah main game tu.. mmg best...
    Mafia pon best gak.. ngee..

    ReplyDelete
  4. Salam Prince,

    Banyak jenis game yg best yer..pilih ajer mane berkenan.jgn terlalu leka sudahlah..Dah 1 tahun main game yang sama mesti prince expert sungguh nih...tak gitu?

    ReplyDelete