Friday, May 14, 2010

SELAMAT HARI GURU (16hb MEI 2010)

Salam Sayang Semua,

“Mama, Hari isnin ni ada sambutan hari guru kat sekolah adik, esok kita kuar nak? beli hadiah untuk cikgu-cikgu, ya mama?. Oklah dik. Pagi lagi sebelum gi kerja anakku dah mengingatkanku.

Khas buat Guru-guru semua, ucapan ikhlas dariku SELAMAT MENYAMBUT HARI GURU, semoga lebih berdedikasi, lebih tekun dan sabar melayan karenah murid-murid. Tahu-tahu jerlah macam-macam kes yang kita dengar sekarang ni, kes anak murid pukul guru, kes guru bergaduh ngan ibu bapa kerana ibu bapa tak percaya dengan guru. Kes guru tempeleng anak murid kerana keretanya dirosakkan oleh murid yang bermasalah. Hmm macam-macam caca merba yang kita dengar karenah anak-anak murid terhadap guru-guru dan sebaliknya. Apa pun keadaannya tanggungjawab/amanah sebagai guru haruslah dilaksanakan walaupun berhadapan dengan berbagai dugaan.

Kita sebagai ibubapa juga harus memastikan hubungan anak-anak kita dengan cikgu mereka adalah baik. Dengan hubungan/interaksi yang baik antara guru ibubapa dan murid, pembelajaran mereka dapat dilakukan dengan sempurna kerana guru dapat menilai masalah/kekurangan anak samada dari segi pelajaran dan sikap mereka seterus menbantu mendidik mereka kerana….

TANPA GURU SIAPALAH KITA….TERIMA KASIH CIKGU


2 comments:

  1. kat sekolah anak2 kty pun ari ni ade sambutan hari guru..

    ReplyDelete
  2. Salam atty,

    Entah2 anak sweetie dan atty sekolah yang sama kot..

    ReplyDelete